Studiu_ de unde lucrează freelancerii_.png

De unde lucrează freelancerii

Studiu realizat în comunitatea NO.MAD Talks ....

În luna decembrie 2019 am întrebat freelancerii din comunitatea NO.MAD Talks de unde preferă să lucreze: cafenele, hub-uri, de acasă sau de pe canapeaua prietenilor, i-am întrebat și ce buget au pentru fiecare ieșire în parte și de câte ori ies din casă. În două săptămâni, câta fost deschis chestionarul, au răspuns 100 de freelanceri, mai jos te invităm să descoperi preferințele lor când vine vorba de modul de lucru.44% dintre freelanceri lucrează din cafenele și hub-uri cel mult de patru ori pe lună, 14% lucrează de peste cinci ori pe lună, în timp ce 29% lucrează doar de acasă. Cel mai des aleg cafenele în funcție de proximitate și atmosferă, aici fiind importantă liniștea și dacă este un spațiu frecventat de alți freelanceri.

Se pare că 52% dintre freelancerii care aleg să lucreze din cafenele sau din hub-uri, își alocă un buget cuprins între 20 – 40 lei, iar 24% cheltuiesc mai puțin de 20 lei. Dacă faci parte din categoria freelancerilor care aleg să lucreze din cafenele, îți recomandăm cel zece locații din portofoliu nostru.

Dintre cei 100 de freelanceri, 45% au spus că preferă să lucreze din cafenele pentru a aveaun motiv să iasă din casă și 5% pentru a socializa cu alți freelanceri. La final am avut și două întrebări demografice, unde am avut surpriza să vedem că peste 42% dintre cei care au răspuns sunt freelanceri de mai mult de trei ani, dovada că sunt mai mulți oameni care trec de pragul de 12 luni, cele mai grele din punctul nostru de vedere. 46% dintre cei care au răspuns au vârste cuprinse între 25-34 de ani, iar 39% între 35-44 de ani.