matcha.png

Cum prepari o băutură pe bază de matcha acasă? Sfaturi de la Alina Pescaru, Matcha Bar Bucharest

Marți, 12 mai, ne-am dat întâlnire cu Alina Pescaru în Virtual Cafe, spațiul online pe care l-am creat pentru întâlnirile între freelanceri și antreprenori. Alina este Owner Matcha Bar Bucharest, este pasionată de ceai, prăjituri și, bineînțeles, matcha. Împreună cu soțul ei se ocupă și de importarea ceaiului din 2006. Chiar dacă pentru noi gustul de matcha este ceva nou, Alinei îi este familiar de 14 ani. Dacă și tu ai încercat matcha și ai avut o experiență mai puțin plăcută este pentru că gustul ceaiului diferă de la regiune la regiune. Alina ne-a mărturisit că cea mai bună aromă o are matcha importat din Japonia. 

 

Ce este matcha? 

Matcha este o pulbere pregătită din plante de ceai verde. Frunzele de ceai se umbresc special la o anumită perioadă pentru a produce mai multă clorofilă. Procesul de umbrire îi dă o culoare diferită și crește producția de teină. Teina este una dintre substanțele ce reduce nivelul de stres din organism. Pe lângă teină, pulberea de matcha  conține și aminoacizi, antioxidanți, stimulează metabolismul, stimulează la scăderea în greutate și îți oferă energie care se eliberează lent în organism. 

 

De ce este ceaiul de matcha scump?

Prețul pentru o cutie de ceai matcha încep de la 80 lei și pot urca până la 500 lei. Alina ne-a povestit procesul meticulos prin care trece ceaiul pentru a ajunge la noi. De la umbrirea plantaților, până la culegerea manuală, uscarea frunzelor și măcinarea frunzelor, care se face de cele mai multe ori cu pietre. Cel mai bun ceai matcha este cel din prima recoltă. 

 

Cum se pregătește o băutură pe bază de matcha? 

Pe bază de matcha pot fi preparate multe băuturi, ceai, cappuccino, cafe latte, dar și multe deserturi delicioase, biscuiți, chec, tiramisu etc. La o băutură de 250 ml se pun 2 grame de pudră matcha. Pudra se dizolvă în puțină apă sau lapte și se amestecă până dispar toate cocoloașele, restul paharului se umple cu lapte sau apă după caz. Pentru alte informații despre matcha puteți accesa și blogul Matcha Bar Bucharest, unde Alina se documentează și scrie regulamentar. 

 

Matcha Bar Bucharest este singurul loc din România dedicat pasionaților de matcha, este gândit ca un co-working space, un spațiu de evenimente sau de socializare. Poți merge să testezi băuturile și mâncărurile pe bază de matcha, să cumperi ceai și accesorii sau doar să te relaxezi în grădina lor. Sperăm doar să redeschidă curând și să ne revedem la ei la întâlnirile MyDesks.