cum-sa-pregatesti.png

Cum să-ți pregătești o cafea de specialitate acasă! 3 idei de la Raul Stadler

Știai că o cafea de specialitate se măsoară în aciditate? Iar gustul acru îți spune, de fapt, că este o cafea prăjită cu atenție? Nici noi nu știam, dar am aflat de la Raul Stadler, Owner Givers Coffee House. Marți, 5 mai, aproape de ora prânzului ne-am întâlnit cu Raul și freelancerii din comunitate în Virtual Cafe, cel mai nou spațiu online pe care l-am creat pentru întâlniri la cafea între prieteni. Între 11.00 și 12.00 Raul ne-a povestit cum să pregătim cafeaua corect pentru ibric, cum să ne facem o spumă de lapte acasă și cum să ne alegem cafeaua corect. Am notat toate ideile și le-am adunat într-un articol, ca tu să te bucuri de o cafea bună până ne revedem.

Cum să-ți faci corect o cafea la ibric? 

Pasul 1: Adaugă 7grame de cafea la 70ml de apă. Asta înseamnă o linguriță jumătate la o cană mică de apă. 

Pasul 2: Amestecă cu o lingură cafeaua și apa rece, așa cum le-ai pus în ibric. 

Pasul 3: Pune ibricul pe foc, dar nu lăsa cafeaua să dea în clocot

Pasul 4: Ia ibricul de pe foc, mai lasă cafeaua puțin deoparte și apoi servește-o. Cu cât o lași mai mult în zaț, cu atât va fi mai amară. 

Cafeaua corectă pentru ibric este una măcinată foarte fin, acordă atenție la asta atunci când alegi tipul cafelei.

Cum să faci o spumă de lapte perfectă? 

Îți este dor de gustul unui cappuccino cu spumă de lapte din abundență. Ei bine, nu trebuie să ai un aparat performant ca să faci spumă de lapte acasă, ai nevoie doar de un french press. Se încălzește laptele separat, se pune în french press, apoi cu mișcări de sus în jos se apasă pe french press până se creează o spumă densă. Se pune peste cafeaua pregătită separat și gata cappuccino. 

Cum se face Cold Brew și ce înseamnă? 

Una dintre cele mai consumate băuturi pe bază de cafea, pe timp de vară, este Cold Brew. O băutură fresh, energizantă, care se poate pregăti foarte ușor și acasă. Într-un infuzor pentru ceai se pune apă și cafea, se lasă la frigider până la 24 ore, după care se toarnă băutura în pahar, se adaugă lapte și gheață și se servește. Se poate adăuga și apă tonică sau chiar și alcool. 

Raul spune că o cafea de specialitate este, de fapt, o cafea făcută pe gustul fiecăruia, de asta poate uneori fi atât de ușor să-ți pregătești propria cafea de specialitate acasă. Poate un aspect mai important decât prepararea cafelei, este alegerea tipului de cafea. Cu cât cafeaua este mai bună, prăjită și culeasă cu atenție, cu atât ea va fi mai bună indiferent de pregătire. Dacă nu știi ce timp de cafea să cumperi, îți recomandăm să apelezi la sfatul lui Raul și a colegilor lui de la Givers Coffe House, un simplu mesaj pe pagina lor de Facebook, te poate ajută să descoperi multe lucruri pe care nu le știai despre cafea.